Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige relatie. Dat kan een-op-een zijn, maar ook een-op-een-groep. Bij coaching ondersteunt de coach het individuele- of groepsleerproces.

De historie van coaching

De basis van hedendaagse coaching is gelegd in de jaren ‘30 van de 20e eeuw. In die periode ontstond er steeds meer aandacht voor de ontwikkeling en het gedrag van individuen en groepen. Voor die tijd vond er ook al coaching plaats in onder andere de Oosterse filosofie, verschillende religies, georganiseerde culturen (het Romeinse leger) etcetera.

In de jaren ’30 waren het vooral psychologen die ideeën over het gedrag van mensen in het bedrijfsleven begonnen te implementeren. In dit prille begin van de coaching in het bedrijfsleven vond dit vooral plaats in de top van het management. Gedurende de rest van de 20e eeuw heeft coaching zich ontwikkeld tot een instrument voor alle lagen in een bedrijf.

Uw organisatie en coaching

De Vaart kan u bij verschillende vraagstukken binnen uw organisatie begeleiden in de vorm van coaching. Het betreffen hier onder andere de volgende vormen van coaching:

  • Executive coaching: Het coachen van het management op thema’s als strategie en leidinggeven.
  • Performance coaching: Het coachen op individuele competenties, verbeteren persoonlijke performance, verbeteren team performance en verbeteren van organisatieprestaties.
  • Loopbaan coaching: Het coachen op vraagstukken rondom  verzuimbeheersing, reorganisatie en persoonlijke ontwikkelingsplannen.

Vragen over coaching

Heeft u vragen over coaching? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bellen op +31 (0)10 26 88 015 of mailen naar info@devaart.nl. De adviseurs van Organisatie adviesbureau De Vaart voorzien graag en geheel vrijblijvend van het juiste advies.