Uw management systeem dient in een handboek te zijn beschreven. De vorm waarin dit gebeurt bepaalt in grote mate het draagvlak binnen de onderneming. De Vaart zet uw management systeem in een digitaal handboek op. Op uw eigen netwerk slaan we het digitale handboek op een veilige locatie op. Vanuit de browser (internet explorer, firefox etc.) krijgen alle medewerkers leestoegang tot dit digitale handboek.

Voordelen digitaal handboek

Het digitale handboek heeft een aantal voordelen boven de ouderwetse ordner:

  • De toegankelijkheid van het digitale handboek is veel groter dan het hard copy handboek dat over het algemeen  bij de kwaliteitsmanager in de kast staat. Hiermee is het draagvlak veel breder.
  • Het beheer van het digitale handboek is eenvoudiger. Er is een maatgevende versie van alle documenten die centraal opgeslagen zijn, maar toch voor iedereen bereikbaar is.
  • Het digitale handboek is overzichtelijker waardoor het vinden van de juiste procedures en instructies voor iedereen eenvoudiger is.
    Tot slot is het zelfs mogelijk om het digitale handboek op afstand toegankelijk te maken voor bepaalde partijen die u hiervan op de hoogte wilt brengen.

Omzetten bestaande systemen

Het is ook mogelijk om uw bestaande managementsysteem om te zetten naar een digitaal handboek. Wij kunnen u hierbij ondersteunen. Het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds doorloopt een objectieve buitenstaander uw systeem en draagt de nodige verbeterpunten aan. Anderzijds steekt u uw managementsysteem in een actueel jasje. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over het digitale handboek.

Beheren van een digitaal handboek

Het beheer van het digitaal handboek is kinderlijk eenvoudig. Zodra wij dit digitale handboek met u hebben opgezet, krijgt u een uitleg hoe u het zelf kunt bijhouden en aanpassen.

Voorbeeld digitaal handboek

Klik hier om een voorbeeld van het digitale handboek te bekijken. Een aantal procedures en bijlagen zijn als voorbeeld aan het digitale handboek toegevoegd.

Vragen over een het digitale handboek

Heeft u nog vragen over het digitale handboek, dan kunt u natuurlijk direct contact met ons opnemen. U kunt ons bellen op +31 (0)10 26 88 015 of mailen naar info@devaart.nl. Onze adviseurs voorzien u graag en geheel vrijblijvend van het juiste advies.