Organisatieadvies

Als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf (MKB) ben je vast een bevlogen vakexpert. Of ben je juist een beginnende ondernemer met een briljant idee? Wat je situatie ook is, als ondernemer is de kans groot dat je soms tegen organisatievraagstukken aanloopt. Vragen waar je zelf niet uitkomt en dus advies – een frisse en ervaren blik – van buitenaf bij kunt gebruiken.

Heb je bijvoorbeeld vragen als:

 • Zit ik met mijn bedrijf wel op de goede weg? Waar wil ik staan over 5 jaar?
 • Ik wil mijn bedrijf verkopen, maar hoe pak ik dit aan?
 • Waarom loopt het toch niet zo lekker? Hoe kan ik optimaliseren?
 • Zullen de debiteuren wel op tijd betalen? Hoe richt ik interne (financiële) processen goed in?
 • Waarom blijft er onder aan de streep toch zo weinig over? Waar liggen kansen en mogelijkheden?
 • Waarom doet mijn personeel niet gewoon wat ik zeg? Hoe zorg ik voor een betere werksfeer?

Om deze organisatievraagstukken op te lossen en een goed fundament te leggen voor de toekomst biedt organisatieadvies uitkomst. Waar Organisatieadvies De Vaart bij kan helpen.

Gebieden van organisatieadvies

Elke organisatie en elke vraag is anders. Daarom zijn er diverse mogelijkheden qua organisatieadvies en kan je altijd uitgaan van een op maat gemaakte werkwijze.

Organisatieadvies spitst zich bij De Vaart toe op de volgende gebieden:

 • Strategie: Hoe ziet je bedrijf er over 2 jaar uit? En over 5 jaar? Hoe pak je dat aan, waar begin je? Wij helpen in dergelijke organisatieadviestrajecten de gedachten te structureren en een plan te maken om de gewenste situatie te bereiken.
 • Organisatie: Hoe verdeel je de taken zo efficiënt mogelijk? Hoe zorg je ervoor dat je niet zelf voor ieder akkefietje moet opdraven? Wij helpen in dergelijke organisatieadviestrajecten om structuur aan te brengen binnen de organisatie, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het blussen van brandjes, je weer controle krijgt over de onderneming en meer tijd over hebt om te doen waar je goed in bent.
 • Proces: Hoe zou een goede projectoverdracht moeten verlopen? Waarom verrichten we toch zoveel handelingen voor die ene bestelling? Wij helpen in dergelijke organisatieadviestrajecten medewerkers meer inzicht te geven in hun werkzaamheden. Dit doen we door processen in kaart te brengen waarbij direct knel- en verbeterpunten worden blootgelegd om zaken efficiënter te laten verlopen.
 • Managementinformatie: Hoeveel offertes worden daadwerkelijk omgezet in opdrachten? Hoeveel geld verdienen we nu echt op een project? Allemaal belangrijke vragen om te bepalen of het ‘lekker loopt’. Wij helpen in dergelijke organisatieadviestrajecten met het inzichtelijk maken van de benodigde informatie en deze op de juiste wijze aan te leveren zodat je onderbouwde beslissingen kunt nemen.

Met organisatieadvies gericht op bovenstaande punten, vergroot je je rendement en loopt je bedrijf als een geoliede machine.

Wat kan je van De Vaart verwachten?

Een samenwerking met De Vaart kenmerkt zich als volgt:

 • Praktisch, dus niet alleen advies, maar ook begeleiding bij de uitvoering.
 • Flexibel, inspelend op tijd en/of kennisgebrek bij opdrachtgevers.
 • Korte communicatielijnen en écht ervaren hoe het er binnen de organisatie aan toe gaat, doordat wij veelal in house werken.
 • Wij nemen het bedrijf als uitgangspunt en adviseren van daaruit.
 • Wij verzorgen ook de implementatie van oplossingen. Ons doel is niet een centimeters dik rapport, maar een praktische oplossing die ook écht werkt voor de specifieke situatie.

Meer weten over Organisatieadviesbureau De Vaart? Lees het hele verhaal over De Vaart.

neem contact op

Direct contact met één van onze adviseurs.

Bel naar 010 26 88 015 of stuur een mail naar info@devaart.nl en stel je vraag geheel vrijblijvend.

Een klantenbasis van honderden klanten zijn het beste bewijs dat wij goed werk afleveren, bekijk daarom eens wat andere klanten over De Vaart zeggen:

chat icon

Onze adviseurs werken in house, waardoor er korte lijntjes
zijn en we echt aanwezig zijn in de organisatie

Vragen over organisatieadvies

Heb je nog vragen over organisatieadvies door De Vaart? Neem contact op met één van onze adviseurs door te bellen naar 010 26 88 015 of mail naar info@devaart.nl om te horen wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen. Onze adviseurs voorzien je graag en geheel vrijblijvend van het juiste advies.

Wij helpen je graag meer grip te krijgen op je organisatie.