MVO aantonen met EcoVadis

Met EcoVadis kunt u aantonen dat uw bedrijf zich bezighoudt met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Deze onafhankelijke organisatie beoordeelt uw MVO-praktijken aan de hand van meerdere internationale normen. De Vaart biedt advies en begeleiding bij het behalen van uw gewenste Ecovadis erkenning, bijvoorbeeld Gold of Silver. Neem contact met ons op via 010-2688015 en ontdek tijdens een vrijblijvende kennismaking wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van EcoVadis.

Wat is EcoVadis?

EcoVadis is een onafhankelijke organisatie die het beleid van bedrijven beoordeelt op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het EcoVadis-label wordt in meer dan 95 landen erkend en jaarlijks worden bedrijven in meer dan 150 verschillende sectoren geëvalueerd. Het is dan ook een uitstekende manier om uw organisatie te vergelijken met anderen in uw sector. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om gemakkelijk je behaalde MVO scoren te delen met klanten en zo uw MVO prestaties aantoonbaar te maken.

Het EcoVadis-evaluatieproces

Het EcoVadis-evaluatieproces verloopt via een vragenlijst. U registreert uw bedrijf eerst online. U vult alle gegevens over uw bedrijf in, waaronder de bedrijfssector, de grootte en de landen waarin uw organisatie actief is. Het is belangrijk om alle gegevens nauwkeurig in te vullen, want de vragenlijst wordt op basis hiervan op maat samengesteld. Er is dus geen standaard EcoVadis questionnaire. De Vaart helpt u bij het invullen van de online vragenlijst en de beantwoording. Afhankelijk van het gewenste niveau dat u wenst te behalen kijken we samen met u naar een praktische invulling van de eisen. Hoe lang dit duurt is vooral afhankelijk van het niveau dat u wilt behalen. Maar ook of u de gevraagde informatie en documenten al bij de hand heeft. Zo kan het invullen van de vragenlijst enkele uren tot enkele dagen duren.

De deskundigen van EcoVadis analyseren de antwoorden en bewijsstukken die wij samen met u hebben opgestuurd. Ze beoordelen uw organisatie vervolgens op basis van internationale normen zoals de Global Reporting Index (GRI), ISO 26000 en Global Compact. De resultaten worden gecombineerd op een Scorecard voor uw bedrijf, waar u online toegang tot heeft. Deze scorekaart kunt u overigens ook gemakkelijk delen via het online portaal van Ecovadis. Op deze manier hebben uw klanten inzicht in uw prestaties.

Waarom EcoVadis voor uw bedrijf?

Belangrijke redenen waarom bedrijven zich door EcoVadis laten evalueren, is omdat de stakeholders ernaar vragen en er vanuit aanbestedingen een sterk toenemende vraag is. Overheden vinden het belangrijk dat hun leveranciers aandacht hebben voor MVO thema’s. Maar dat zijn zeker niet de enige motivaties voor een beoordeling door EcoVadis. U krijgt namelijk zelf veel meer inzicht in uw MVO-praktijken.

  • Begrijpen: EcoVadis geeft feedback over de MVO-praktijken in uw organisatie op vier vlakken (milieu, maatschappij, ethiek en leveringsketen). U krijgt inzicht in hoe uw organisatie op deze vlakken scoort. Bovendien kunt u de resultaten vergelijken met uw concurrenten.
  • Communiceren: Aan de hand van het EcoVadis rapport kunt u de stappen die u neemt op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aantonen.
  • Verbeteren: Met behulp van de EcoVadis scorekaart kunt u prioriteiten voor verbeteringen bepalen. U kunt uw verbeteringsplannen direct online beheren, en eventueel delen met klanten en er feedback over ontvangen.
  • Bijwerken: Voor aanhoudende verbetering van uw MVO-prestaties kunt u een jaarlijkse evaluatie laten uitvoeren.

Advies en begeleiding door De Vaart

Hoe De Vaart u kan helpen bij het EcoVadis-evaluatieproces? Wij bieden begeleiding en advies voor uw bedrijf. Zo adviseren we bijvoorbeeld over deo bewijsstukken en documenten die u kunt aanleveren om uw MVO-beleid aan te tonen. Ook kunnen we een organisatiescan uitvoeren om de huidige processen binnen uw bedrijf te verbeteren. We helpen met het ontwikkelen en uitvoeren van verbeteringen op het gebied van MVO binnen uw bedrijf.

Vrijblijvende afspraak voor EcoVadis advies

Maak direct een vrijblijvende afspraak door het contactformulier hier op de site in te vullen, te bellen naar 010-2688015 of stuur een mail naar info@devaart.nl.