Omdat organisaties constant aan veranderingen onderhevig zijn, moeten managementsystemen beheerd en onderhouden worden. De wijzigingen in bijvoorbeeld de organisatiestructuur, de afspraken of de werkwijzen binnen een bedrijf zullen moeten doormiddel van onderhoud managementsysteem hierin verwerkt moeten worden. Alleen op die manier kan het managementsysteem daadwerkelijk ondersteunen in het verbeteren van de bedrijfsprocessen.

Extern onderhoud managementsysteem

Het beheer en onderhoud managementsysteem vraagt dus capaciteit van de organisatie. Omdat niet elke organisatie intern de tijd en/of vaardigheden heeft om het managementsysteem te beheren en onderhouden, kan hiervoor externe ondersteuning worden ingeschakeld.

Als wij de ondersteuning bij het onderhoud managementsysteem verzorgen, dan kan dit op meerdere manieren worden ingevuld. Zo kunnen wij bijvoorbeeld optreden als de coördinator, maar we kunnen ook meer op afstand (als vangnet) werken.

Voordelen van extern onderhoud managementsysteem

Als wij ondersteuning bij het onderhoud van het managementsysteem bieden, dan heeft dit een aantal voordelen. Allereerst kunnen wij – door onze onafhankelijke en onbevooroordeelde positie – objectief naar een managementsysteem kijken. Ten tweede kan er gebruik gemaakt worden van onze tijd en expertise bij het optimaliseren van het managementsysteem. Tot slot kunnen wij – door onze ruime ervaring – op maat gesneden adviezen geven, die de bedrijfsvoering nog verder kunnen verbeteren.

Vragen over over onderhoud managementsysteem

Heeft u nog vragen aan één van onze adviseurs, dan kunt u natuurlijk direct contact met ons opnemen. U kunt ons bellen op +31 (0)10 26 88 015 of mailen naar info@devaart.nl. Onze adviseurs voorzien u graag en geheel vrijblijvend van aanvullende informatie.