De grootste cybersecurity risico’s in tijden van corona

Leestijd: 2 minuten

Bescherm al uw gegevens

In het huidige digitale tijdperk werken bijna alle bedrijven in zeker mate online. Of het nu gaat om het bijhouden van de administratie in de Cloud, het delen van bestanden met collega’s of simpelweg het versturen van mails naar klanten. Wij raden u dan ook aan om een certificaat voor informatiebeveiliging te behalen, en ervoor te zorgen dat uw bedrijfsgegevens goed beschermd zijn. De Vaart biedt altijd persoonlijke oplossingen voor uw organisatie. Waarom dat juist nu tijdens de coronacrisis zo belangrijk is? Wij vertellen meer.

De cybersecurity risico’s tijdens corona

Nu iedereen massaal thuis moet werken in verband met de coronacrisis, is gebleken dat de digitalisering van bedrijven aan de ene kant een goede ontwikkeling is. Er zijn namelijk veel bedrijven die gewoon door kunnen werken. Echter zijn er ook risico’s door online werken in tijden van de coronacrisis. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van vertrouwelijke gegevens. Een bekend voorbeeld is dat van de populaire videogesprek-app Zoom. Sinds de corona maatregelen ingevoerd werden, wordt deze app massaal gebruikt voor het houden van vergaderingen. Echter is gebleken dat er sprake is van verschillende privacy- en beveiligingskwesties. Er werd bijvoorbeeld bekend dat Zoom de gegevens deelt met onder andere Facebook en andere partijen zonder dat de melden. Het bedrijf werd dan ook voor de rechter gesleept. Ook worden er steeds meer phishing mails gestuurd, waarin hackers belangrijke bedrijfsinformatie proberen te achterhalen.

Zo beschermt u uw gegevens

Door de coronacrisis zijn bedrijven dus nog meer afhankelijk van het internet dan ze voorheen al waren. Daar moet u als ondernemer op inspelen. Hoe? Door maatregelen te nemen om de gegevens van u, uw bedrijf, uw collega’s en uw klanten ook digitaal goed te beschermen.
cybersecurity corona

  • Zorg voor een goede (netwerk)capaciteit. Hierbij kunt u denken aan de IT-infrastructuur en de telecominfrastructuur.
  • Informeer uw medewerkers ervan dat ze altijd gebruik moeten maken van een WiFi netwerk dat ze vertrouwen.
  • Zorg ervoor dat alle systemen geupdate zijn.
  • Informeer uw medewerkers over eventuele phishingmails en andere veiligheidsrisico’s
  • Controleer of de apparatuur die u en uw collega’s gebruiken veilig is.

Certificaat voor informatiebeveiliging

Nu u verschillende maatregelen moet treffen omtrent de coronacrisis, is het de aangewezen tijd om uw apparatuur en beveiliging structureel te verbeteren. U kunt bij De Vaart terecht voor advies en ondersteuning bij het behalen van verschillende certificaten op het gebied van cybersecurity. Wilt u een (specifiek) certificaat voor internetbeveiliging halen, en uw bedrijfsgegevens bewezen beveiligen? Neem dan eens contact op met De Vaart. Bij ons kunt u niet alleen terecht voor bedrijfsadviezen, maar wij ondersteunen u ook bij het behalen van uw certificaat voor internetbeveiliging.

Contact opnemen met De Vaart

Behaal ook uw certificaat voor internetbeveiliging. Neem contact op met De Vaart door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken door te bellen naar 010-2688015, of een mail sturen naar info@devaart.nl. Met hulp en advies van De Vaart heeft u in een mum van tijd uw certificaat voor internetbeveiliging behaald!