MKB advies

MKB-advies is een vak apart. In onze ogen onderscheidt het MKB zich niet alleen door de omvang van de onderneming. Het is vooral de wijze van zaken aanpakken en beslissen wat het MKB zo sterk maakt. Het MKB-bedrijf heeft dan ook MKB-advies nodig van iemand die daarmee om kan gaan. Spreken in heldere woorden. Snel beslissingen en snel resultaat boeken. MKB-advies kenmerkt zich door korte communicatielijnen. Deze zijn in het MKB immers veel korter dan in grote organisaties waar de besluitvorming vaak wordt gedaan op basis van risicoverkleining.

Jouw organisatie en het MKB-advies

Wellicht denk je dat organisatieadviesbureaus juist meer iets zijn voor de grotere ondernemingen. Dat is niet zo. Ook kleine ondernemingen, zelfs eenmansbedrijven, kunnen veel baat hebben bij iemand die verstand heeft van MKB-advies. Iemand die naast de ondernemer staat en ook verstand heeft van ondernemen. De MKB’er hoeft niet zelf het wiel uit te vinden. Wij, de adviseurs van De Vaart, hebben in heel veel bedrijven mogen kijken en kunnen de daar opgedane kennis verder dragen.

Over welke onderwerpen kunnen wij MKB-advies geven?

Wij kunnen MKB-advies geven over alle zaken die te maken hebben met bedrijfsvoering. Enkele veel voorkomende voorbeelden:

 • Hoe maak ik mijn verkoopactiviteiten effectiever?
 • Hoe zorg ik dat de orders allemaal goed verwerkt worden?
 • Hoe zorg ik dat al het werk op tijd afkomt?
 • Hoe motiveer ik mijn personeel?
 • Hoe krijg ik meer inzage in hoe we er financieel voor staan?

Dit is slechts een greep uit de onderwerpen waar De Vaart iets voor in kan betekenen.

De Vaart en het MKB-advies

De Vaart adviseurs vinden de dynamiek van het MKB leuk. Ze spreken de taal van de MKB’er. Ze zullen je benaderen in heldere bewoordingen. De oplossingen zullen praktisch zijn. En als er een besluit genomen is zullen we dit snel uitvoeren. Van de organisatie wordt in ruil daarvoor verwacht dat er een actieve bijdrage geleverd wordt aan het gestelde doel.

Wat kan je verwachten van het MKB-advies van De Vaart?

Bij Organisatieadviesbureau De Vaart kan je terecht voor certificeringadvies en organisatieadvies. Wij begeleiden je bij jouw vraagstukken naar een oplossing die écht werkt voor jouw specifieke situatie. Er is geen sprake van een standaard werkwijze, maar we werken volgens een op maat gemaakt plan voor de organisatie.

Een samenwerking met De Vaart kenmerkt zich als volgt:

 • Een adviseurs die met je meedenkt, rechtdoorzee
 • Iemand met een gevuld bagagenetje aan praktijkervaring, (universitaire) opleiding en training
 • Kordaat en helder MKB-advies. Geen dikke rapporten.
 • Een effectieve werkwijze waarbij het belang van de organisatie voorop staat en het resultaat maximaal is
 • Begeleiding bij de invoering en bewaking van de voorgestelde MKB-adviesonderdelen
 • Een oplossing die ook écht werkt voor de specifieke situatie

Een klantenbasis van honderden klanten zijn het beste bewijs dat wij goed werk afleveren. Bekijk daarom eens onze referenties (link).

Meer informatie over MKB-advies door De Vaart

Heb je nog vragen over MKB-advies door De Vaart? Neem contact op met één van onze adviseurs door te bellen naar 010 26 88 015 of mail naar info@devaart.nl om te horen wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen. Onze adviseurs voorzien je graag en geheel vrijblijvend van het juiste advies.

Wij helpen je graag meer grip te krijgen op je organisatie.