Een NEN 7510 certificaat behalen? Schakel onze adviseur in

Wilt u de NEN 7510 certificering behalen? Kom dan eerst in contact met een adviseur of consultant. Benader hiervoor adviesbureau De Vaart. Wij kunnen u passend advies geven over wat deze norm precies inhoudt en wat er moet gebeuren, wilt u dit certificaat met goed resultaat behalen. Lees verder om alvast een indruk te krijgen van de maatregelen en voorwaarden van deze informatiebeveiliging certificering. Of neem contact met onze consultant op voor passend en persoonlijk advies over de NEN 7510. Dit kan met het contactformulier op onze website.

Kom meer te weten over de NEN 7510

De NEN 7510 staat voor ‘Medische informatica – Informatiebeveiliging in de zorg’. Deze Nederlandse norm beschrijft maatregelen die zorginstellingen moeten nemen om op adequate wijze met patiëntgegevens om te gaan. Volgen zorginstellingen deze maatregelen op? Dan vormt de informatiebeveiliging een gecontroleerd proces. Dit heeft bovendien betrekking op alle verschijningsvormen waarin cliëntgegevens zijn vastgelegd. De beveiligingseisen die binnen deze norm vallen, gelden voor de informatie binnen de zorginstelling en voor informatie die tussen instellingen onderling uitgewisseld wordt.

Moet mijn instelling voldoen aan de NEN 7510?

Elke zorginstelling, ongeacht de aard of omvang, moet voldoen aan de NEN 7510. Let wel, omdat elke organisatie verschillend is, bestaat er niet één algemeen toepasbaar stelsel van maatregelen voor het inrichten van de informatiebeveiliging. Daarom is het verstandig eerst ons adviesbureau in te schakelen. Nodig onze adviseur of consultant eens vrijblijvend uit bij uw zorginstelling. Tijdens het eerste gesprek kan vaak al worden bekeken wat voor uw zorginstelling de beste route is om te bewandelen.

In een later stadium kan de consultant nauwkeurig controleren hoe het momenteel gesteld is met de informatiebeveiliging en wat er moet gebeuren voordat u het certificaat kunt behalen. Deze organisatiescan is zeer uitvoerig en zal resulteren in uniek en passend advies.

Ontdek de aanpak van adviesbureau De Vaart

De Vaart is al bijna 20 jaar een praktisch adviesbureau. Wat ons onderscheidt van andere adviesbureaus, is dat wij ons advies en onze begeleiding stoelen op waarnemingen binnen een bedrijf. Wij bieden geen standaard oplossingen en antwoorden aan, omdat wij erin geloven dat elke organisatie, elk bedrijf en elke instelling uniek is. Tijdens de organisatiescan die onze adviseur of consultant uitvoert, gaat hij uitvoerig op zoek naar de bedrijfsprocessen, de kansen en de uitdagingen. Op die manier kunnen we nauwkeurig advies leveren over welke stappen er gezet moeten worden om de gewenste certificering binnen te halen!

Schakel onze NEN 7510 consultant in

Wilt u optimaal begeleid en geadviseerd worden, nu u het NEN 7510 certificaat wilt behalen? Neem contact met ons op door een mail te sturen naar info@devaart.nl of bel naar 010-2688015. Wij helpen u graag in uw weg naar die NEN 7510 certificering!