Wat is de veiligheidsladder?

De Veiligheidsladder meet het veiligheidsbewustzijn binnen organisaties en stuurt aan op het bewust veilig handelen. Het draait allemaal om cultuur en gedrag binnen de organisatie.

De veiligheidsladder vraagt niet zozeer om gekeurd materieel of een goed werkende BHV-organisatie, maar meer om organisatie breed veiligheidsbewustzijn. De veiligheidsladder heeft dus een andere focus dan VCA of ISO 45001.

5 Treden

De ladder bestaat uit vijf treden en telt achttien bedrijfsaspecten, van managementinteresse tot medewerkersbetrokkenheid. U bepaalt zelf op welke trede u wilt certificeren. Organisaties die de Governance Code hebben ondertekend, vereisen tenminste niveau 2 van hun toeleveranciers vanaf 2021. De kans is groot dat ook uw organisatie deze verplichting opgelegd krijgt!

Wilt u weten welke eisen de verschillende treden stellen?
Klik op deze link: Certificatieschema Veiligheidsladder 4.0.

veiligheidsladder

Hoe helpt De Vaart u met de Veiligheidsladder?

De veiligheidsdeskundigen bij De Vaart begeleiden u bij het certificeringsproces voor de Veiligheidsladder. Zij beoordelen, samen met u, in hoeverre aan de vereisten uit de veiligheidsladder wordt voldaan. Daarnaast biedt de adviseur van De Vaart concrete oplossingen om te kunnen voldoen aan de vereisten van de veiligheidsladder. Bent u benieuwd naar het certificeringsproces of wilt u direct een afspraak maken? Neem contact met ons op! Bel +31 (0)10 26 88 015 stuur een mail info@devaart.nl of vul het contactformulier in. Wij komen graag met u het stappenplan voor uw bedrijf bespreken.