Bent u al over naar de nieuwe ISO 9001:2015-norm?

Leestijd: 2 minuten

Volgend jaar is het zover: alle ISO 9001-gecertificeerde organisaties moeten dan over zijn naar de nieuwe ISO 9001:2015-norm. Bent u nog gecertificeerd tegen de (oude) ISO 9001:2008-normversie? Dan is dit het juiste moment om de transitie door te maken zodat u weer helemaal up-to-date bent! Wij van De Vaart hebben reeds vele transities begeleidt en kunnen u hierbij dus wederom uitstekend van dienst zijn. Door onze kenmerkende werkwijze zorgen wij ervoor dat uw managementsysteem voldoet aan de normeisen en tegelijkertijd praktisch en werkbaar is. Zoals u van ons gewend bent!

Wat verandert er?

De nieuwe ISO 9001:2015-norm brengt een aantal veranderingen met zich mee.
Wij lichten er drie voor u uit:

  1. In de nieuwe norm staat risicobeheersing centraal waarbij organisaties uitgedaagd worden om de behoeften en verwachtingen van alle belanghebbende in kaart te brengen en te monitoren. Hierdoor heeft u meer grip op de kansen en bedreigingen voor uw organisatie. Daarnaast geeft dit u de handvaten om uw kwaliteitsmanagementsysteem gerichter te verbeteren en de gewenste resultaten te behalen.
  2. De nieuwe norm legt meer nadruk op leiderschap en betrokkenheid van het management. Hierdoor zal de effectiviteit van uw kwaliteitsmanagementsysteem toenemen doordat de gehele organisatie meer geëngageerd wordt.
  3. Er wordt in de nieuwe norm meer nadruk gelegd op het plannen en beheersen van veranderingen, bijvoorbeeld als gevolg van klantklachten. Hierdoor verlopen wijzigingen van de werkprocessen en het kwaliteitsmanagementsysteem meer gestructureerd.
    Wat kan De Vaart voor u betekenen? Met onze pragmatische werkwijze maken wij uw organisatie weer helemaal gereed voor hercertificering tegen de nieuwe ISO 9001:2015-norm. Dit betekent dat wij enerzijds het bestaande systeem zullen doorlopen en daarnaast alle veranderpunten oppakken zodat u weer helemaal up-to-date bent en aan alle normeisen voldoet. Voor het uitvoeren van de transitie zal een adviseur bij u op locatie komen waarbij wij uitgaan van een totale werkduur van ongeveer drie dagen. Indien u de transitie naar de nieuwe norm nog moet maken en hierbij ontzorgd wilt worden, dan kunt u contact met mij opnemen. Samen kunnen we dan een plan van aanpak opstellen om de transitie soepel en effectief door te voeren. Mocht u verder nog vragen over de transitie hebben dan beantwoord ik die uiteraard graag. Neem contact op met Matthijs van Iersel (bedrijfsadviseur bij De Vaart) voor meer informatie.