Jeroen van der Ven

Bekijk het hele team

Ik ben in 1992 in Rotterdam afgestudeerd als bedrijfskundig econoom. Samen met een huisgenoot ben ik toentertijd gevraagd om de adviezen die wij in een afstudeerrapport hadden geschreven te begeleiden in de praktijk. Hieruit hebben wij adviesbureau Hét BEST opgericht. De studie Psychologie die ik ernaast deed is toen gesneuveld.

In mijn werk word ik erg uitgedaagd om bedrijven (nog) beter op rit te zetten. Ik doe dat niet alleen vanaf de zijlijn, maar sta ook zelf graag aan het roer. Dit heeft er onder andere in geresulteerd dat ik directeur ben bij de firma Visser Technieken (een staalbedrijf dat voornamelijk opdrachten voor derden uitvoert), VAKO transportsystemen (een staalbedrijf dat container handlingsystemen en afdeksystemen produceert) en Focuz behandelcentrum (een organisatie in de jeugd-GGZ). Ik werd in 1999 gevraagd deel te nemen in een vloerenbedrijf. Dit nieuwe (deeltijd)avontuur was aanleiding om met Mike Frens het advieswerk te continueren in een nieuw op te zetten BV “De Vaart”.

De Vaart kenmerkt zich door daadkracht, enthousiasme en betrokkenheid. Dit enthousiaste team van medewerkers werkt erg stimulerend. Ik voel me dan ook iedere keer opnieuw uitgedaagd om bij bedrijven praktische adviezen uit te werken en door te voeren. Het is altijd weer een balans vinden tussen meten en de menselijke kant.

Wat privé betreft: wij wonen in een mooie nieuwbouwwijk. Een burgerlijk en daarmee genoeglijk bestaan. Ik geniet van de dynamiek van onze studerende kinderen. Ook zeil ik graag op binnenwater of langs warme kusten. Techniek en mensen interesseren mij, evenals de natuur in de nabije omgeving. Ik ben geen fanatiek sportman, hoewel ik het leuk vind om te squashen en te skiën en ‘s avonds een rondje te fietsen door de lokale natuur.