Tips voor betere veiligheid op de werkvloer

Leestijd: 2 minuten

Zo verbetert u de veiligheid binnen uw bedrijf

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw werknemers op de werkvloer. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje, en zo’n ongeluk kan een hoop ellende met zich meebrengen voor alle partijen. In dit blog geeft de Vaart u een aantal tips waarmee u de veiligheid op de werkvloer kunt vergroten voor uw personeel. Lees snel verder!

VCA certificering

De VCA is ooit ontstaan om het aantal ongevallen in de (petro)chemie en in de offshore te verkleinen. Tegenwoordig wordt VCA certificering binnen veel meer branches en bedrijven gebruikt om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren. Wilt u advies bij de VCA certificering van uw bedrijf? Neem dan contact op met de Vaart door een bericht voor ons achter te laten via het formulier hier op de site.

Zorg voor de juiste werkkleding

Goede werkkleding mag in dit rijtje niet ontbreken. Bescherm uw werknemers door middel van mondkapjes, handschoenen, helmen, gehoorbeschermers en schoenen met stalen neuzen indien de werksituatie daarom vraagt. Gehoorbescherming is al nodig in ruimtes waarin het geluid boven de 80 decibel ligt. Dat geldt niet alleen voor de bouw, maar bijvoorbeeld ook voor de horeca. Vervang de beschermende kleding regelmatig en zorg dat u altijd extra setjes klaar hebt liggen voor uw gasten.tips betere veiligheid werkvloer

Een opgeruimde werkvloer voorkomt ongelukken

Vallen en struikelen zijn de meest voorkomende redenen van ongevallen op de werkvloer. Een opgeruimde werkvloer is daarom absoluut belangrijk voor een veilige werkomgeving. Loszittende vloerkleden en rondslingerende spullen vormen een groot struikelrisico voor uw werknemers. Houd ook de vluchtroutes vrij en zorg dat het verzamelpunt altijd goed bereikbaar is, zodat uw personeel gemakkelijk het gebouw kan verlaten in het geval van een calamiteit.

Advies nodig? Contacteer de Vaart!

Wij begrijpen dat de veiligheid van uw personeel voor u natuurlijk hoog in het vaandel staat. Wilt u graag meer weten over veiligheid op de werkvloer of wilt u advies over het behalen van VCA certificering? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag te woord. Via het formulier hier op de site komt u gemakkelijk met ons in contact. U kunt natuurlijk ook mailen naar: info@devaart.nl of bellen naar 010-2688015.